MAJLIS AGAMA ISLAM NEGERI KEDAH

MAJLIS AGAMA ISLAM NEGERI KEDAH

LATIHAN KONFIGURASI WATCHGUARD

ALOR SETAR (27 JULAI 2022)- Telah berlangsung Latihan Konfigurasi Watchguard di Bilik Mesyuarat Majlis Agama Islam Negeri Kedah, bermula pada pukul 8.30 pagi dan berakhir pada 4.30 petang. Latihan ini dikendalikan oleh Syarikat Medidata Sdn. Bhd, iaitu Encik Mohamad Farezza bin Samsudin. Peserta yang terlibat adalah seramai 4 orang iaitu Encik Romi Sazali bin Ramli, Encik Hssan bin Abdul Hamid, Encik Muhammad Naim bin Nazari dan Encik Mohamad Hafizey bin Ahmad Khozae.

 

Tujuan latihan ini diadakan adalah untuk meningkatkan lagi pengetahuan dan kemahiran mengenai watchguard. Modul-modul yang diajar adalah seperti pengenalan mengenai watchguard, policy, NAT, inter face, network configuration, traffic management, web blocker, update OS firmware, user and role, backup firewall, routing, troubleshooting dan akhir sekali sesi soal jawab.

 

Facebook
WhatsApp
Twitter

PENAFIAN

Majlis Agama Islam Negeri Kedah (MAIK)tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam portal ini.

PERMOHONAN BARU

BAYARAN PERMIT PEGUAM SYARIE

Majlis Agama Islam Negeri Kedah menerima bayaran Permit Peguam Syarie melalui cek dan pindahan wang secara elektronik atas nama MAJLIS AGAMA ISLAM KEDAH No Akaun 02011010000370 (Bank Islam Malaysia Berhad)

Jika pembayaran melalui cek mestilah diserahkan ke pejabat Majlis Agama Islam Kedah dan Cek di buat atas nama MAJLIS AGAMA ISLAM KEDAH.

Sebarang pembayaran atas talian mestilah di E-Mel ke maik@kedah.gov.my beserta butiran seperti berikut :-

1. Nama:
2. No telefon:
3. Tujuan bayaran:
4. Salinan bukti bayaran

# Sila hubungi Majlis Agama Islam Negeri Kedah untuk sebarang pertanyaan.