Alih Bahasa:

Author picture

PENAFIAN!! DAKWAAN MAIK MENGADAKAN SESI PENCERAHAN DAN KENDURI DI McDONALDS

(ALOR SETAR) 14 JANUARI 2024 – Baru-baru ini telah tersebar di beberapa laman Facebook yang mengeluarkan kenyataan berbaur fitnah terhadap Majlis Agama Islam Negeri Kedah Darul Aman (dirujuk selepas ni sebagai “MAIK”). Kenyataan tersebut mendakwa MAIK telah mengadakan sesi pencerahan dan kenduri di McDonalds Mergong DT.

Justeru, ingin ditegaskan disini bahawa tuduhan dan dakwaan yang dibangkitkan di media sosial tersebut adalah tidak berasas. Dakwaan MAIK mengadakan sesi pencerahan dan kenduri di McDonalds Mergong DT adalah tidak benar dan berunsurkan fitnah.

Susulan penyebaran berita ini, MAIK telah membuat laporan polis dan telah mengemukakan aduan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia agar mengambil tindakan terhadap facebook berkenaan.

Facebook
WhatsApp
Twitter

ARKIB BERITA

Himpunan Berita Dan Aktiviti Majlis Agama Islam Negeri Kedah

BERITA SEMASA

PERMOHONAN BARU

000000-00-0000
000-000000
BAYARAN PERMIT PEGUAM SYARIE

Majlis Agama Islam Negeri Kedah menerima bayaran Permit Peguam Syarie melalui cek dan pindahan wang secara elektronik atas nama MAJLIS AGAMA ISLAM KEDAH No Akaun 02011010000370 (Bank Islam Malaysia Berhad)

Jika pembayaran melalui cek mestilah diserahkan ke pejabat Majlis Agama Islam Kedah dan Cek di buat atas nama MAJLIS AGAMA ISLAM KEDAH.

Sebarang pembayaran atas talian mestilah di E-Mel ke maik@kedah.gov.my beserta butiran seperti berikut :-

1. Nama:
2. No telefon:
3. Tujuan bayaran:
4. Salinan bukti bayaran

# Sila hubungi Majlis Agama Islam Negeri Kedah untuk sebarang pertanyaan.