Alih Bahasa:

Author picture

PROGRAM ROADSHOW KESEDARAN BERWAKAF SEMPENA BULAN WAKAF KEBANGSAAN (BWK) TAHUN 2022 PERINGKAT NEGERI KEDAH DARUL AMAN

DEWAN PUTRA, MAJLIS PERBANDARAN KULIM (9 OGOS 2022) – Program Roadshow ini adalah anjuran Majlis Agama Islam Negeri Kedah(MAIK) dengan kerjasama Jabatan Wakaf, Zakat Dan Haji (JAWHAR). Program ini dirasmikan oleh Dato’ Wira Syeikh Yahya bin Jusoh, Timbalan Yang Dipertua MAIK. Turut bersama-sama dalam program ini, Prof. Dr Amir Shaharuddin (Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Waqaf Malaysia) dan Ustazah Nurul Hafizah binti Mohamad Mokhtar (Penolong Pengarah Bahagian Wakaf, JAWHAR).

Program ini melibatkan peserta daripada pelbagai agensi kerajaan, Pengetua dan Guru daerah Kulim & Bandar Baharu, Sektor Perindustria Kulim Hi-Tech serta Imam-Imam bagi seluruh Masjid Daerah Kulim.

Slot 1 :
Disampaikan Oleh Tuan Syeikh Fakhrurrazi bin Yub (Ketua Bahagian Wakaf MAIK) dengan tajuk Wakaf Amalan Sedekah Kelas Pertama

Slot 2:
Disampaikan oleh Tuan Syeikh Muhammad Suhaimi bin Zulkiflee (Ketua Unit Tabung Amanah Baitulmal Negeri Kedah) dengan Tajuk Wakaf hanya di hujung Jari

Slot 3:
Bicara Wakaf : Skim Pelaburan Akhirat Terkini Anda

Panel 1:
Tuan Syeikh Fakhrurrazi bin Yub ( Ketua Bahagia Wakaf MAIK)

Panel 2:
Tuan Syeikh Ahmad Zaki bin Ghazali (Ketua Bahagia Baitulmal MAIK)

Moderator:
Puan Aisya Mona bt Ghani ( Ketua Bahagian Penyelidikan & Perancangan Strategik MAIK)

Facebook
WhatsApp
Twitter

PERMOHONAN BARU

000000-00-0000
000-000000
BAYARAN PERMIT PEGUAM SYARIE

Majlis Agama Islam Negeri Kedah menerima bayaran Permit Peguam Syarie melalui cek dan pindahan wang secara elektronik atas nama MAJLIS AGAMA ISLAM KEDAH No Akaun 02011010000370 (Bank Islam Malaysia Berhad)

Jika pembayaran melalui cek mestilah diserahkan ke pejabat Majlis Agama Islam Kedah dan Cek di buat atas nama MAJLIS AGAMA ISLAM KEDAH.

Sebarang pembayaran atas talian mestilah di E-Mel ke maik@kedah.gov.my beserta butiran seperti berikut :-

1. Nama:
2. No telefon:
3. Tujuan bayaran:
4. Salinan bukti bayaran

# Sila hubungi Majlis Agama Islam Negeri Kedah untuk sebarang pertanyaan.