MAJLIS AGAMA ISLAM NEGERI KEDAH

MAJLIS AGAMA ISLAM NEGERI KEDAH

CERAMAH IHYA RAMADHAN

KUALA MUDA (3 APRIL 2022) – 1 Ramadhan 1443H telah berlangsungnya Ceramah Ihya Ramadhan di Pusat Bimbingan Islam Sultan Abdul Halim Mu’adzam Shah (PUSBA).

Ceramah ini telah disampaikan oleh Al Fadhil Ustaz Muhammad Hafifi Bin Don (Tenaga Pengajar Kompleks Darul Hidayah, Pulau Pinang). Program ini juga telah melibatkan pelajar-pelajar Bulanan Sesi 1/2022 PUSBA dan pelajar-pelajar Mingguan PUSBA Daerah Kuala Muda. Tujuan ceramah sedemikian diadakan adalah bagi memberi pencerahan berkaitan Ramadhan kepada pelajar-pelajar yang pertama kali berpuasa dan buat pelajar lain dapat menambahkan lagi ilmu pengetahuan berkaitan puasa.

Semoga dengan adanya pengisian program sebegini dapat menambah lagi kefahaman para pelajar berkaitan Ramadhan dan dapat mengambil manfaat atas segala ilmu yang telah dikongsikan oleh penceramah jemputan.

Facebook
WhatsApp
Twitter

PENAFIAN

Majlis Agama Islam Negeri Kedah (MAIK)tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam portal ini.

PERMOHONAN BARU

BAYARAN PERMIT PEGUAM SYARIE

Majlis Agama Islam Negeri Kedah menerima bayaran Permit Peguam Syarie melalui cek dan pindahan wang secara elektronik atas nama MAJLIS AGAMA ISLAM KEDAH No Akaun 02011010000370 (Bank Islam Malaysia Berhad)

Jika pembayaran melalui cek mestilah diserahkan ke pejabat Majlis Agama Islam Kedah dan Cek di buat atas nama MAJLIS AGAMA ISLAM KEDAH.

Sebarang pembayaran atas talian mestilah di E-Mel ke maik@kedah.gov.my beserta butiran seperti berikut :-

1. Nama:
2. No telefon:
3. Tujuan bayaran:
4. Salinan bukti bayaran

# Sila hubungi Majlis Agama Islam Negeri Kedah untuk sebarang pertanyaan.