MAJLIS AGAMA ISLAM NEGERI KEDAH

MAJLIS AGAMA ISLAM NEGERI KEDAH

SAMBUNG PENGAJIAN PELAJAR PUSBA

KUALA MUDA (20 JANUARI 2022) – Seorang pelajar kursus bulanan PUSBA telah berjaya melanjutkan pengajian ke peringkat Sijil Dakwah dan Kepimpinan di Institut Latihan Dan Dakwah Selangor (ILDAS) selama 3 semester.  

ILDAS merupakan sebuah pusat pendidikan yang mensasarkan pelajar muallaf dan anak muallaf untuk mempelajari Ilmu Asas Fardhu Ain dengan peringkat yang lebih tinggi seperti Program Sijil Dakwah dan Kepimpinan yang telah ditawarkan kepada pelajar PUSBA diatas. Pelajar ILDAS juga mempunyai kelebihan untuk menyambung pengajian ke Peringkat Diploma di Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS).

Semoga dengan usaha ini dapat membuatkan pelajar-pelajar PUSBA terus berjaya ke peringkat pengajian yang lebih tinggi.

Facebook
WhatsApp
Twitter

PENAFIAN

Majlis Agama Islam Negeri Kedah (MAIK)tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam portal ini.

PERMOHONAN BARU

BAYARAN PERMIT PEGUAM SYARIE

Majlis Agama Islam Negeri Kedah menerima bayaran Permit Peguam Syarie melalui cek dan pindahan wang secara elektronik atas nama MAJLIS AGAMA ISLAM KEDAH No Akaun 02011010000370 (Bank Islam Malaysia Berhad)

Jika pembayaran melalui cek mestilah diserahkan ke pejabat Majlis Agama Islam Kedah dan Cek di buat atas nama MAJLIS AGAMA ISLAM KEDAH.

Sebarang pembayaran atas talian mestilah di E-Mel ke maik@kedah.gov.my beserta butiran seperti berikut :-

1. Nama:
2. No telefon:
3. Tujuan bayaran:
4. Salinan bukti bayaran

# Sila hubungi Majlis Agama Islam Negeri Kedah untuk sebarang pertanyaan.