MAJLIS AGAMA ISLAM NEGERI KEDAH

MAJLIS AGAMA ISLAM NEGERI KEDAH

PENYAMPAIAN SUMBANGAN KEPADA MANGSA BENCANA BANJIR DAERAH YAN & KUALA MUDA OLEH BAITULMAL, MAIK

 

02 November 2021, Selasa – Baitulmal Majlis Agama Islam Negeri Kedah dengan kerjasama Pejabat Agama Daerah Yan  telah mengadakan sumbangan kepada mangsa-mangsa yang terjejas teruk akibat bencana kepala air yang menyebabkan banjir di beberapa kawasan di daerah Yan dan Kuala Muda. Sumbangan tersebut diadakan di Perkarangan Pejabat Agama Daerah Yan.

Atas dasar Taa’wun ke arah kebaikan yang dianjurkan di dalam Islam, Tengku Temenggong Kelantan selaku Yang Dipertua Majlis Agama Islam Dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK) telah menzahirkan rasa dukacita dan takziah kepada mangsa-mangsa yang terlibat dan telah perkenan mengurniakan sumbangan melalui peruntukan Baitulmal (MAIK) kepada Baitulmal Majlis Agama Islam Negeri Kedah untuk diagihkan kepada mangsa-mangsa yang terjejas akibat banjir kilat tersebut.

Seramai 130 orang mangsa banjir di daerah Yan dan 40 orang di daerah Kuala Muda telah menerima sumbangan sebanyak RM300.00 setiap seorang. Penyampaian sumbangan ini disampaikan oleh Sohibul Fadhilah Tuan Syeikh Ahmad Zaki Bin Haji Ghazali, Ketua Bahagian Baitulmal Majlis Agama Islam Negeri Kedah sambil disaksikan oleh Tuan Syeikh Alwi Bin Othman, Pegawai Agama Daerah Yan yang turut hadir bersama.

Semoga dengan pemberian sumbangan ini dapat membantu meringankan beban mangsa-mangsa banjir ini. Majlis berakhir pada jam 3.30 petang.

Facebook
WhatsApp
Twitter

PENAFIAN

Majlis Agama Islam Negeri Kedah (MAIK)tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam portal ini.

PERMOHONAN BARU

BAYARAN PERMIT PEGUAM SYARIE

Majlis Agama Islam Negeri Kedah menerima bayaran Permit Peguam Syarie melalui cek dan pindahan wang secara elektronik atas nama MAJLIS AGAMA ISLAM KEDAH No Akaun 02011010000370 (Bank Islam Malaysia Berhad)

Jika pembayaran melalui cek mestilah diserahkan ke pejabat Majlis Agama Islam Kedah dan Cek di buat atas nama MAJLIS AGAMA ISLAM KEDAH.

Sebarang pembayaran atas talian mestilah di E-Mel ke maik@kedah.gov.my beserta butiran seperti berikut :-

1. Nama:
2. No telefon:
3. Tujuan bayaran:
4. Salinan bukti bayaran

# Sila hubungi Majlis Agama Islam Negeri Kedah untuk sebarang pertanyaan.